12.8.11

Žēlastības noslēpums

Un Viņš sacīja: Tāpat ir ar Dieva valstību, kā kad kāds cilvēks sēklu iemet zemē un guļ un ceļas, nakti un dienu; un sēkla uzdīgst un uzaug, tā, ka viņš pats to nenomana.” (Marka 4:26 27)

Ierosinājums visiem, kuri vēlas izprast žēlastību: iekārtojiet dārzu! Ja jums ir pietiekami daudz zemes, lai izveidotu dobes — vēl labāk. Ja jūs dzīvojat pilsētā vai dzīvoklī, jūs varat iekārtot speciālu puķu kasti vai iedēstīt augus podos.

Ja dārzkopībā esat iesācēji, nemēģiniet pārāk daudz. Kamēr vēl neesat pilnībā pārliecinājušies par savām dārzkopības prasmēm, būtu ieteicams iegādāties augus dārzniecībā vai dārzkopības veikalā. Bet es ceru, ka agri vai vēlu (un labāk agrāk nekā vēlāk) jūs atgriezīsities pie pirmsākumiem un sēsit sēklas, stādīsit sīpolus, bumbuļus un gumus. Tādējādi jums tiks atvērti dzīves un arī žēlastības noslēpumu logi.

Salīdzinoši īsajā laikā, kopš nodarbojos ar dārzkopību, mani aizvien pārsteidz dzīves ritms, ko Kungs ir iestrādājis dabā. Novembrī jūs varat vienādā zemē iestādīt dažādu puķu sīpolus , bet tie jūs pārsteigs ar saviem atšķirīgajiem cikliem. Atkarībā no jūsu dzīvesvietas (Ziemeļu puslodē, piemēram) jūs redzēsit, kā, iespējams, jau janvārī, februārī un martā, kad zemi vēl klāj sniega kārta, izdīgst krokusi un izdaiļo sniegu ar dzelteniem, baltiem vai violetiem ziediem. Pēc tam parādīsies narcises, tad hiacintes, bet aprīlī un maijā — arī tulpes. Iestājoties vasarai, jūs priecēs dālijas, lilijas un gladiolas.

Īsti dabas brīnumi! Katrai sēklai, sīpolam vai bumbulim ir savs bioloģiskais pulkstenis. Kurš gan spēj izprast sēklā ielikto noslēpumu?

Tāpat nevaru izskaidrot žēlastības noslēpumu. Kā Evaņģēlija sēkla — šķietami nenozīmīgs vārds, sen izlasīta vēsts, „nejauša” tikšanās ar kādu svešinieku — dienām, mēnešiem un gadiem ilgi guļ paslēpta sirdī, līdz to pamodina dievišķais modinātājs. Es to nevaru izskaidrot, bet esmu redzējis, kā tas notiek.

(Autors: Viljams Džonsons)