12.8.11

Žēlastības klusums

Vēl citu līdzību Viņš tiem sacīja: „Debesu valstība līdzinās raugam, ko kāda sieva ņēma un iejauca trīs mēros miltu, iekams viss sarūga.” (Mateja 13:33)

Pasaule ir kļuvusi visnotaļ skaļa. Sarunu šovos viesi mēģina viens otru pārtrumpot, rupji otru pārtraucot, uzstājoties skaļās balsīs, nepārtraukti runājot un nedodot iespēju izteikties kādam citam.

Skatīdamies televīziju, noteikti esam pamanījuši, ka, sākoties reklāmas pauzei, skaļums palielinās. Un mūsu apkārtējo vidi piesārņo dažādas skaņas, arī dažādas kvalitātes mūzika, sarunas pa mobilajiem tālruņiem un cilvēki, kas uzspiež savu viedokli vai preces.

Dievs darbojas pavisam citādi. Viņš nekliedz, Viņš sūta „lēnu balsi” (1. Ķēn. 19:12). Jēzus uz zemes neieradās ar dārdošiem skaļruņiem, milzu lozungiem vai jaunākās sērijas akustiskajām sistēmām. Pravietis par Viņu vēstīja: „Viņš nebrēks un netrokšņos, un Viņa balsi nedzirdēs uz ielas.” (Jes. 42:2)

Žēlastība darbojas klusi. Jēzus sacīja, ka žēlastība ir kā raugs, ko kāda sieva iejauc miltos, lai pagatavotu maizi. Mūsdienās ir izdomāts raugs, kas rūgst daudz ātrāk, tādējādi krietni samazinot maizes gatavošanai nepieciešamo laiku. Bet — ātrs vai lēns — raugs darbojas klusi, iesūcoties mīklā, liekot tai uzrūgt.

Raugs līdzībā ataino „Dieva žēlastības dzīvinošo un pārveidojošo spēku”. „Neviens nav tik ļauns un tik zemu kritis, ka šī spēka darbība viņu nespētu aizsniegt. Visos cilvēkos, kas pakļaujas Svētajam Garam, tiek iedēstīts jauns dzīvības princips; cilvēcē atjaunojas zaudētā Dieva līdzība.” (E. Vaita, „Kristus līdzības”, 52. lpp.)

No sirds ticu, ka katrs var mainīties, ka neatkarīgi no vecuma vai apstākļiem mums nav jāturpina iesāktais dzīves ceļš. Es ticu, ka varam augt, attīstīties, izplest savus spārnus un lidot. Es ticu, ka sapņi piepildās.

Bet noslēpums nav atrodams mūsos. Tāpat kā raugs, kas klusi iedarbojas uz miltiem, arī Kristus žēlastība spēj mainīt cilvēkus — jūs un mani. Mums nav jāturpina dzīvot ar smagu raksturu un neapmierinātību.

Mēs varam mainīties! Lūgsim šodien dzīvi izmainošu žēlastību!

(Autors: Viljams Džonsons)