15.6.11

Mazo drumstalu Dievs

Tā Tas Kungs dara man labu pēc manas taisnības, Viņš man atdara pēc manu roku šķīstības.” (2. Samuēla 22:21)

2. Samuēla grāmatas 22. nodaļa saskaņā ar tās pirmajos pantos vēstīto ir garš Dāvida rakstīts psalms, kas tapa pēc tam, kad Kungs viņu izglāba no Saula un visiem viņa ienaidniekiem. Šajā dziesmā dominē pateicība un pietāte, Dāvidam slavējot Jahvi: „Tas Kungs ir mans akmens kalns, mana pils un mans glābējs.” (2. pants)

Dāvids bija pārcietis īstu vētru. Viņa karjera bija uzplaukusi jau agrā jaunībā. Dramatiskā uzvara pār Goliātu padarīja viņu par visas nācijas varoni un slavas dziesmu galveno tēlu. Viņš drīz ieguva augstu vietu ķēniņa armijā; tad Sauls viņam ļāva apprecēties ar savu meitu. Šis jauneklis kļuva par slavenību. Visi viņu sāka dēvēt par nākamo Izraēla ķēniņu.

Tad jaukais burbulis plīsa. Sauls, kuru plosīja greizsirdība par Dāvida slavu un veiksmi, sāka vērsties pret viņu. Dusmās viņš pat mēģināja Dāvidu nogalināt. Dāvidam, lai glābtu savu dzīvību, bija jābēg. Īsā laika sprīdī viņš no ķēniņa pusdienu galda pārcēlās uz Adullāmas alu, lai kļūtu par vadoni 400 dumpiniekiem, kuri bija apspiesti, kuriem bija daudz parādu un rūgtums sirdī (1. Sam. 22:2). Tā tiešām bija salašņu armija!

Kāds dramatisks kritiens! Dāvida dzīve bija sadrumstalojusies. Viņš pazaudēja visu — tikai ne Dievu. Dievs bija viņa stiprā klints, viņa patvērums, viņa glābējs. Viņš savu sadrumstaloto dzīvi nodeva Dieva rokās, un Dievs to padarīja veselu.

Draugi, vai arī jums šķiet, ka jūsu dzīve ir izirusi? Nododiet to Dieva rokās! Viņš to var salikt kopā. Viņš var jūs padarīt veselus. Nākamā diena var šķist biedējoša. Jūs nesaprotat, vai spēsit to izturēt. Nododiet Dievam savu dzīvi jau tagad!

Dažos nākamajos pantos Dāvids dzied: „Un Tas Kungs man atdarīja pēc manas taisnības, pēc manas šķīstības Viņa acīs.” (2. Sam. 22:25)

Dievs ir kā Meistars, kurš mūs var salabot, jo Viņš ir mūsu Autors. Viņš var pārrakstīt scenāriju. Iespējams, ka viss, ko jūs nākotnē spējat saskatīt, ir vien skumjš sava dzīvesstāsta noslēgums. Jūs par to nevēlaties domāt.

Atveriet šo grāmatu Dievam! Ļaujiet Viņam izmainīt tās saturu! Viņam ļoti patīk laimīgas beigas.

(Autors: Viljams Džonsons)