10.9.10

Skats no augšas

Tas Kungs ir Savā svētajā namā, Tam Kungam debesīs ir goda krēsls, Viņa acis raugās uz zemi, Viņa skati pārbauda cilvēku bērnus.” Psalmi 11:5.

Bieži aizdomājos, kā dzīve uz zemes izskatās no Dieva skatupunkta, no Visuma troņa, kur, kā rakstīja dzejnieks Miltons, tūkstoši alkst paklausīt katrai Viņa pavēlei.

Mūsu rīcība noteikti šķiet dīvaina, samaitāta un izkropļota. Nesen ziņās dzirdēju kādu stāstu, kas šķita tik neticams, ka sākumā to uzskatīju par joku. Tomēr tas nebija joks, bet es līdz šai dienai gandrīz to nespēju izstāstīt nesmiedamies. Oklahomas pavalsts pārvalde 2002. gadā aizliedza gaiļu kaujas. Uzskatu, ka viņi rīkojās pareizi — tā tomēr ir barbariska aktivitāte, kurā gaiļi viens otru sit un knābā līdz nāvei, kamēr cilvēki — skatītāji — tos vēro un liek uz tiem likmes.

Saskaņā ar senatora un ilglaicīga šīs asiņainās spēles aizstāvja paustajām domām minētā „sporta veida” pārtraukšana likvidēja 100 miljonu dolāru biznesu. Viņš izstrādāja plānu, lai to atdzīvinātu. Viņš ierosināja, lai gaiļu piešiem piestiprina mazus boksa cimdus (es to neizdomāju, tā tiešām ir patiesība). Putni tādējādi cits citu varētu tikai „iedunkāt”, nevis viens otram iecirst! Ziņās netika pieminēts, ko senators plānojis attiecībā uz gaiļu knābjiem un vai viņam bija kādas domas par to. Vai arī tos viņš ierosinātu piesegt?

Bet šis stāsts turpinās. Gaiļiem tiktu uzvilktas vieglas vistu vestes, kurās būtu iestrādāti elektroniski sensori, kas ierakstītu sitienu skaitu un palīdzētu noteikt uzvarētāju. Vai varat iedomāties šādu ainu — vestēs ietērpti gaiļi ar boksa cimdiem uz piešiem cīnās cits ar citu? Tas ir smieklīgi.

Smiekli nenāk par Oklahomas pavalsts, katras pavalsts un katras valsts iedzīvotājiem, kuri cīnās, lai izdzīvotu vēl vienu dienu un nakti. Vientuļi vecāki, satraukušies par saviem bērniem. Satraukumi par laicīgu īres vai kredītu nomaksu. Cilvēki, kas cīnās ar slimībām. Bailes no noziegumiem. Tik daudz cilvēku ir rūpju nomākti, tik daudz ir jāatrisina un jānokārto. Bet varas iestādes pavada laiku, debatējot par to, vai ietērpt gaiļus vestēs un boksa cimdos.

Nāc, Kungs Jēzu, un novērs šīs nekārtības!

(Autors: Viljams Džonsons)