28.9.10

Laika zīmes

Gaisa parādības jūs izprotat, vai jūs nevarat arī laika zīmes izprast?” Mateja 16:3.

Kad 2004. gadā dienu pēc Ziemsvētkiem Puketas salu Taizemē satricināja lielais cunami, vienā no pludmalēm nebija neviena bojāgājušā vai ievainotā, jo kāda britu skolniece laikus pamanīja draudošās katastrofas pazīmes un savlaicīgi visus brīdināja.

Pirms divām nedēļām desmitgadīgā Tillija Smita bija mācījusies par cunami savā skolā, kas atradās netālu no Londonas. Pamanījusi, ka ūdens pēkšņi atkāpjas, viņa saprata, ka lielās zemestrīces izraisītais milzīgais vilnis ir vien dažu minūšu attālumā. Viņa par šīm briesmām brīdināja savu māti. Tādējādi gan viņas ģimene, gan apmēram 100 citi tūristi šajā Taizemes pludmalē tika izglābti.

Jēzus mūs brīdina, lai esam modri un vērojam laika zīmes. Tāpat kā laikā, kad dzīvoja farizeji un saduķeji, uz kuriem Viņš attiecināja šos vārdus, arī mūsdienās cilvēki runā par laika apstākļiem: vai līs? Kāda būs temperatūra? Vai jāņem līdzi siltāka jaka? Tas ir populārākais sarunu temats, kuru izmanto, lai izgaiņātu klusumu starp diviem svešiniekiem vai vienkārši īsinātu laiku, satiekoties paziņām.

Tāpat kā tā laika reliģiskos vadītājus, Viņš brīdina arī mūs: „Jūs tik ļoti interesējaties par laika apstākļiem; bet jums ir jāizrāda tāda pati interese par lielākām un daudz svarīgākām zīmēm visapkārt.” Viņi ieradās pie Jēzus, prasīdami, lai Viņš tiem parāda kādu Debesu zīmi. Patiesībā viņiem visapkārt bija atrodamas zīmes — Jēzus brīnumi, Viņa mācības, Viņa cēlās dzīves liecība.

Šīs zīmes skaidri parādīja: lai gan Jēzus izcelsme bija vienkārša, Viņš nebija parasts klejojošs skolotājs; lai gan Viņa kalpošana nebija nedz grezna, nedz šova elementiem piesātināta, to raksturoja kaut kas daudz varenāks — Dieva svētības. Viņš nebija parasts cilvēks. Viņš tiešām bija Mesija!

Mums, kas šodien mīlam Jēzu un sekojam Viņam, kuru dzīves ir Viņa izmainītas un svētītas, jāatver acis, lai jau šodien redzētu laika zīmes. Tāpat kā Tillija Smita, kura bija iemācījusies pazīt tuvojošās briesmas, arī mums visiem apkārtējiem jāpavēsta, ka viņiem draud daudz lielākas briesmas. Šī pasaule ir nāves briesmās. Kāpiet ārā no ūdens! Bēdziet uz drošu patvērumu!

Tas nozīmē bēgt pie žēlastības un patiesības pilnā Jēzus.

(Autors: Viljams Džonsons)