31.5.11

UZVAROŠĀS RECEPTES SASTĀVDAĻAS

Ja ir kāda neapstrīdama patiesība dzīvē un īpaši biznesa un profesionālajā pasaulē, tad tā ir – “Tā gadās”, lietas notiek bez acīmredzama iemesla,  ir lietas, kuras jūs nespējat izskaidrot.

Svarīgs darījums, kuru jūs cerējāt noslēgt ,pēc tam, kad pielikti ļoti lieli darba apjomi, pēkšņi izgāžas.

Jūs zaudējat galveno klientu  bez iepriekšēja brīdinājuma vai saprotama iemesla.

Jūs nepaaugstina amatā, lai gan jūs uz to cerējāt, vai arī tiekat paaugstināts, bet tas neatbilst iecerētajam.

Vadošais darbinieks pēkšņi pāriet darbā pie konkurenta pēc tam, kad jūs tik daudz laika un naudas esat investējis viņa apmācībā.

Kad notiek līdzīgas lietas, mēs parasti brīnāmies: “Par ko man tas?” vai pat: “Kāpēc Dievs man to nodara?” Dažkārt mēs to tā arī neuzzinām. Citkārt tomēr mēs saņemam atbildi uz savu “kāpēc?”.  Sekojošais stāsts sniedz lielisku piemēru:

Meita stāsta mātei, kā viņai viss dzīvē iet “šķērsām”, neieskaitīts matemātikas kontroldarbs, draugs pametis un labākā draudzene pārceļas dzīvot citur. Viņas pasaule, liekas sabrūk.

Kamēr meita stāsta savu bēdu stāstu, tikmēr māte cep kūku. Uz brīdi pārtraukusi darboties, viņa pārtrauc meitu un jautā, vai viņa grib kūku. Meita atbild: “Protams, mammu, tu taču zini, kā man garšo tavas kūkas!”

“Labi, lūdzu nedaudz cepamās eļļas,” saka māte, sniedzot meitai eļļas pudeli. “Fui!” teic meita.

“Varbūt vēlies pāri jēlu olu?” jautā māte, turot tās viņas virzienā.  “Nē, mammu, tās taču ir negaršīgas!”

“Kā ar saujiņu miltu,” pavaicā māte, “vai cepamo pulveri?”

“Mammu, kāpēc tu man to jautā? Tas viss taču nav garšīgi!”

Tad māte atbild: “Jā, katra no šīm lietām atsevišķi nav garšīga. Bet kad tās, pareizās proporcijās sajauc kopā, iznāk ļoti garšīga kūka. Un ja aizmirst pievienot kaut vai vienu sastāvdaļu, rezultāts nebūs īpaši labs.’’

“Dievs darbojas līdzīgi,” māte turpina. “Daudzkārt mēs brīnāmies, kāpēc Viņš ļauj iet cauri grūtībām. Bet Dievs zina, ka tad, kad Viņš saliks visas lietas kopā - Viņa perfektajā kārtībā, iznākums vienmēr būs mums labvēlīgs! Mums vienkārši ir jāuzticas Viņam, un rezultāts būs brīnišķīgs!”

Tādēļ Bībele mums apsola: “Un mēs zinām, ka tiem, kas mīl Dievu, visas lietas nāk par labu, tāpēc, ka tie pēc Viņa mūžīgā nodoma ir aicināti.” (Romiešiem 8:28)

Autors: Džims Lange

Latviešu valodas tulkojums CBMC-Latvija, Copyright 2010 /  www.cbmc.lv