31.5.11

Svētīgi miera nesēji

Svētīgi miera nesēji, jo tie tiks saukti par Dieva bērniem.” (Mateja 5:9)

Svētīgi miera nesēji, jo kara kurinātāji aizvien vairojas. Mūs ielenc dusmīgas balsis un vardarbīga rīcība. Dažus visbriesmīgākos vārdus izteikuši reliģiski noskaņoti cilvēki, tostarp arī kristieši. Viņi nosoda tos, kas dažādus jautājumus (un Dievu) redz citādā gaismā nekā viņi. Viņi aicina uz izslēgšanu, izraidīšanu un izstumšanu.

Svētīgi miera nesēji, jo tie draudzes nesaskaņas svaida ar eļļu. Viņi izprot atšķirību starp mūžīgo un nemainīgo, starp īslaicīgo un mainīgo. Viņi iestājas par taisnību, bet ir gatavi uzklausīt un pielāgoties citos jautājumos.

Kad pretējas partijas ietiepjas, viņi kļūst par starpniekiem. Viņi atjauno saskaņu.

Svētīgi miera nesēji, jo viņi seko Miera Valdnieka Jēzus pēdās. „Jo Viņš ir mūsu miers.” (Efez. 2:14) Viņš mūs ir salīdzinājis ar Dievu un pārvarējis šķirošo naidīguma sienu, naidīgumu, kas atdala baltos no melnajiem, aziātus no eiropiešiem, vīriešus no sievietēm. Viņš saviem sekotājiem apsolīja: „Mieru Es jums atstāju, Savu mieru Es jums dodu; ne kā pasaule dod, Es jums dodu. Jūsu sirdis lai neiztrūkstas un neizbīstas.” (Jāņa 14:27)

Svētīgi miera nesēji, jo tie tiks saukti par Dieva bērniem. „Jūs esat svētīgi, ja cilvēkiem varat parādīt, kā sadarboties, nevis sacensties vai cīnīties. Tieši tad jūs atskārtīsit, kas jūs patiesībā esat, kā arī ieraudzīsit savu vietu Dieva ģimenē.” (Bībeles tulkojums The Message („Vēsts”),

Mat. 5:9).

Tā kā miera nesēji ir Dieva bērni, viņi pilda sava dievišķā Tēva uzdotos darbus. Šie ļaudis Viņam līdzinās; viņi nes mieru, izplata mieru, dzīvo mierā.

Kāds šai svētībai sakars ar žēlastību? Tās ir cieši saistītas. Miers ir žēlastības auglis. Pāvils vēstules parasti iesāka, rakstīdams: „Žēlastība jums un miers no Dieva, mūsu Tēva, un Kunga Jēzus Kristus.” (Piem., Rom. 1:7) Žēlastība ir sakne, miers — tās auglis.

„Sirdī uzņemtā Kristus mīlestība mazina naidīgumu, klusina nesaskaņas un pilda dvēseli ar mīlestību. Kas dzīvo mierā ar Dievu un līdzcilvēkiem, tas nevar būt nelaimīgs. Tādu cilvēku sirdīs nemājo skaudība, tur vietu neatrod ļaunas aizdomas un nepastāv naids. Kas dzīvo saskaņā ar Dievu, tam ir dalība pie Debesu miera un viņa svētīgais iespaids izstaro uz citiem. Miera gars kā rasa veldzē sirdis, kas nogurušas pasaules steigā.” („Kristus kalna svētruna”, 27., 28. lpp. oriģ.)

(Autors: Viljams Džonsons)