20.6.10

Dzīvais vairogs

„Tas ir Mans bauslis, lai jūs cits citu mīlat, kā Es jūs esmu mīlējis. Nevienam nav lielākas mīlestības kā šī, ja kāds savu dzīvību nodod par saviem draugiem.” Jāņa 15:12,13

2004. gada 15. novembrī Rafaels Peralta riskēja ar savu dzīvību, lai glābtu draugus.

ASV jūras kājnieku seržants Peralta un viņa draugi bija nonākuši krustugunīs Irākā, kur Amerikas un Irākas kaujinieki centās atbrīvot Fallūdžas pilsētu no nemierniekiem.

Divdesmit piecus gadus vecais Peralta, 1. bataljona vada izlūks, bija saņēmis pavēli darboties trieciengrupā. Viņš bija viens no pirmajiem kaujiniekiem, kas iegāja kādā ēkā, ko nemiernieki bija pārņēmuši savā kontrolē. Atskanēja šāvieni; Peralta ievainots nokrita zemē.

Pēc brīža viens no dumpiniekiem iemeta rokasgranātu telpā, kur centās patverties Peralta un citi jūras kājnieki. Kareivji metās bēgt, bet atdūrās pret slēgtām durvīm. Tomēr Peralta, kurš joprojām bija pie samaņas, sagrāba rokasgranātu un ar savu ķermeni to nosedza.

Lai gan sprādziena rezultātā viens no kaujiniekiem tika smagi ievainots ar šķembu, todien ietu bojā daudz vairāk cilvēku, ja Peralta nebūtu rīkojies tik pašaizliedzīgi, izmantodams savu ķermeni kā dzīvo vairogu. „Viņš izglāba pusi no manas triecienkomandas,” vēlāk apgalvoja galvenais komandieris.

Peralta jau bija kļuvis pazīstams ar to, ka bieži citu vajadzības viņam bija svarīgākas par savējām. Vēlreiz un pēdējoreiz viņš to pierādīja, uzņemdamies lielāko no upuriem.

Es cienu tādus cilvēkus kā Rafaels Peralta. Savā veidā viņi rāda piemēru, kāda ir Jēzus Kristus daba un upuris.

Mēs visi bijām nokļuvuši ienaidnieka krustugunīs. Mūsu dzīvība draudēja izdzist, asinīm plūstot uz svešas zemes. Tad mūsu virzienā ienaidnieks pasvieda granātu, un visi bija lemti drošai nāvei. Mēs būtu tur miruši, bez cerības, vientulībā.

Tomēr Viens savu ķermeni izmantoja kā dzīvo vairogu. Ar savām krūtīm Viņš uztvēra visu nāvējošā ieroča spēku. Viņš mira, sargādams mūs, un mēs izdzīvojām. Viņš mira, lai mēs varētu dzīvot.

Tagad un mūžīgi!

(Autors: Viljams Džonsons)