9.11.10

Žēlastība valda

Lai, tāpat kā līdz šim grēks ir valdījis nāvē, turpmāk valdītu žēlastība caur taisnību uz mūžīgu dzīvību, caur mūsu Kungu Jēzu Kristu.” Romiešiem 5:21.

Pāvila žēlastības apraksts Vēstules romiešiem 5. nodaļā sasniedzis augstāko līmeni:

• žēlastība ir „nākusi pār šiem neskaitāmajiem” (15. pants);

• žēlastības „pārpilnība” (17. pants);

• žēlastība „pārpārēm vairojusies” (20. pants);

• žēlastība valda (21. pants).

Tiek parādīts, ka žēlastības valdīšana ir pārāka nekā grēka valdīšana. Un, Svētā Gara vadīts, Pāvils to ir precīzi aprakstījis: „Grēks ir valdījis.” Grēks ir kā ļauns pavēlnieks, kurš mūs pakļauj, izdzēšot katru cēlu vēlmi un mūs degradējot gan kā indivīdus, gan kā sabiedrību.

Un Pāvilam atkal ir taisnība: „Grēks ir valdījis nāvē.” Nāvei — lielajam nenovēršamajam — joprojām ir liela ietekme. Iespējams, ka Bils Geitss ir bagātākais šīs zemes iedzīvotājs, tomēr pat visa viņa nauda nevar novērst nāvi. Maikls Džordans basketbola laukumā var rādīt īstus atlētiskus brīnumus, bet viņa spējas nevarēs apstādināt nāves tuvošanos. Princese Diāna — tik skaista, apbrīnota, nelaimīga, trausla — dzīvību zaudēja autoavārijā, aiz sevis atstājot vien asaras un nožēlu.

Grēks valda. Grēks valda nāvē. Tas nav apstrīdams. Bet grēkam un nāvei nepieder pēdējais vārds. Kādreiz valdīja grēks un nāve, tagad valda žēlastība un dzīvība. Dieva Dēls Jēzus Kristus ieradās uz šīs zemes un uzveica grēku un nāvi. Mūsu Glābējs ar sātanu sastapās viņa teritorijā un viņu uzvarēja. Jēzus Golgatā ieņēma mūsu vietu, nomirdams bezcerīgā nāvē, nāvē, kas pēc taisnības bija paredzēta mums, lai mēs varētu saņemt dzīvību, kas pēc taisnības pienākas Viņam.

Jau agri svētdienas rītā Jēzus kaps bija tukšs. Viņš bija pazudis; palikuši bija vien glīti salocīti līķauti. Un tad Jēzus parādījās Marijai Magdalēnai, kā arī citām sievietēm, tad aizvien vairāk cilvēkiem, 40 dienu laikā Viņš ar mācekļiem sarunājās, pat kopā baudot maltītes (Ap. d. 1:4). Vēlāk Viņš parādījās arī Saulam, kurš tad kļuva par apustuli Pāvilu.

Draugi, vai jūs ticat, ka šobrīd valda žēlastība un dzīvība? Atveriet sirdis Jēzum; ļaujiet Viņam tajās valdīt!

(Autors: Viljams Džonsons)