11.6.13

Aka jau ir izrakta

Ja kam slāpst, tas lai nāk pie manis un dzer! (Jāņa 7:37)

Edijs jutās pavisam slikti. Mute bija sausa, lūpas sasprēgājušas un galva reiba tā, ka viņš bieži paklupa. Ikreiz, kad tas viņam notika, Edijs nonāca tuvu izmisumam.

Kādu dienu viņš nolēma iet pie ārsta. Viņš noteikti negribēja visu savu dzīvi pavadīt tādā stāvoklī. Ārsts, noklausījies stāstu par slimības pazīmēm, pamāja ar galvu un sacīja: „Edij, problēma ir tā, ka tev slāpst! Tā ir diezgan parasta parādība.”

Edijs atviegloti uzelpoja. “Ko man tagad darīt?” viņš jautāja.

“Vispirms tev jāizlemj, kas tevi nomoka visvairāk,” atgāzies krēslā ārsts sāka skaidrot. “Vai tā ir sausā mute vai sasprēgājušās lūpas, vai kaut kas cits. Pieņemsim, ka visvairāk tevi nomoka sausās lūpas. Sāc ar tām, centies tās izārstēt. Pēc tam ķeries pie nākamās nelaimes. Izmanto savu gribasspēku! Tas ir galvenais.”

Edijs atgriezās mājās. Pēc vairākām dienām viņa stāvoklis pasliktinājās, lai gan viņš sev daudzkārt sacīja: „Es atsakos no sasprēgājušām lūpām!”

Edijs vērsās pie cita ārsta.

Noklausījies stāstījumu, otrs ārsts līdzjūtīgi izsaucās: “Es nesaprotu, kāpēc iepriekšējais ārsts jums to nepateica. Ja jums slāpst, tad ir vajadzīgs ūdens!”

“Ūdens?” pavisam noguris jautāja Edijs. “Tas izklausās labi. Kur lai es to dabūju?”

“Ūdens meklējams akā,” atbildēja ārsts.

Un Edijs sāka steidzīgi rakt aku. Pēc īsa brīža viņš nespēkā sabruka.

Viņš saprata, ka drīzāk nomirs, nekā izraks pietiekami dziļu aku. Bet tad viņš izdzirdēja priecīgu vēsti, ka kāda aka ir jau izrakta. Viss, kas bija jādara, – jāiet pie īpašnieka un jāņem ūdens, cik vien nepieciešams. Edijs aizgāja un pieņēma šo dāvanu.

Cik daudzi no mums savā kristīgajā dzīvē nav velti tērējuši laiku, cenšoties pārvarēt grēku, pašiem mēģinot iegūt dzīvības ūdeni! Kad saprotam, ka pareizi izmantot savu gribasspēku nozīmē iet pie Kristus, kurš saka: „Kam slāpst, lai nāk, kas grib, lai ņem dzīvības ūdeni bez maksas”, tad iegūstam uzvaru, ko velti meklējām paši savā spēkā.

Mums nav jārok aka, tā jau ir izrakta. Mums atliek vienīgi iet un pieņemt Viņa žēlastības dāvanas.

Autors: Moriss Vendens