21.9.11

Izaugsmes stratēģija, uz kuru var paļauties

Mana draudzene, bažījoties par ekonomiskā stāvokļa ietekmi uz viņas biznesu, uzdeva man labu jautājumu. Viņa vēlējās uzzināt: “Vai ir pareizi lūgt par biznesa pieaugumu?”  Mana atbilde bija vienkārša: "Kā nu kuru reizi."

Draudzene teica, ka viņa ir pateicīga par to, ko Dievs ir darījis, bet piebilda, ka ir stipra vēlēšanās, lai bizness turpinātu paplašināties. Runājot par to, es izteicu savas domas, ka, manuprāt, to, vai ir atbilstoši lūgt par biznesu, nosaka motīvi.

Ja cilvēks nolemj lūgt par biznesu, vadoties no uztraukuma un bailēm par nākotni, tad viņš/viņa ignorē Jēzus pavēli neuztraukties. Viņš saviem sekotājiem teica (Mateja 6:33): "Bet dzenieties papriekš pēc Dieva valstības un pēc Viņa taisnības, tad jums visas šīs lietas taps piemestas."

Līdzīgi, ja biznesa īpašnieks lūdz vairāk darbu,  pārdošanu vai klientu skaitu, tāpēc, ka viņš/viņa vēlas lielākus ieņēmumus, lai tērētu tos par kārojamām lietām, tad arī atbilde uz jautājumu: „Vai ir labi lūgt par biznesa pieaugumu?” būs - nē.

Līdzīgā sarunā saviem sekotājiem Jēzus teica: “Neviens nevar kalpot diviem kungiem: vai viņš vienu ienīdīs un otru mīlēs, jeb viņš vienam pieķersies un otru atmetīs. Jūs nevarat kalpot Dievam un mantai” (Mateja 6:24).

Tomēr ir viens, ļoti pamatots iemesls, lai lūgtu biznesa pieaugumu. Patiesībā es pat ticu, ka Dievs iedrošina jūs to darīt. Ja jūs vēlaties pieaugumu biznesā, lai varētu labāk pagodināt Dievu un kalpot klientiem, piedāvājot tos produktus vai pakalpojumus, kuri jums ir, tad šī ir lūgšana, kuru Dievs var atbildēt un vēlas atbildēt. Iespējams, pat vairāk un lielākā mērā, kā spējat iedomāties.

Pārāk bieži mēs Dieva klātbūtni attiecinām tikai uz svētdienas rītiem. Vai arī jūtamies droši lūgt Viņa palīdzību, kad atgadās kas nopietns personīgi vai ģimenē. Bet, kad runa iet par biznesu vai darba vietu, nezināmu iemeslu pēc mēs Dievu izslēdzam no vienādojuma.

Bībelē vairākās vietās mēs atkārtoti redzam, ka Dievs vēlas, lai mēs lūdzam. Bet Viņš dod arī padomu, lai mūsu sirdis un motīvi ir pareizajā vietā, vienalga darbā, mājās vai arī kur citur mēs nebūtu.

Par lūgšanām mums teikts: “Lūdziet bez mitēšanās Dievu” (1. Tesaloniķiešiem 5:17). Tas nozīmē, visu laiku un visur, kur vien esam. Tāpat mums ir piekodināts: “Nezūdieties nemaz, bet jūsu lūgumi lai nāk zināmi Dieva priekšā ar pateicību ikvienā pielūgšanā un lūgšanā” (Filipiešiem 4:6).

Tajā pat laikā ir teikts: “Jūs lūdzat un nedabūjat, tāpēc ka ar ļaunām sirdīm lūdzat, lai to šķiestu savās kārībās” (Jēkaba 4:3). Arī vairākās citās vietās ir redzams Dieva uzsvars uz motīviem, piemēram Salamana pamācībās 16:2, kur  teikts: “Ikvienam cilvēkam viņa ceļi šķiet šķīsti, bet Tas Kungs sver cilvēka sirdi un garu.”

Autors: Riks Bokss (Rick Boxx)

Latviešu valodas tulkojums CBMC-Latvija, Copyright 2011 /  www.cbmc.lv.