8.5.12

Nāc tāds, kāds esi

Kas grib, lai ņem dzīvības ūdeni bez maksas.” (Atklāsmes 22:17)

Stāsta, ka kādam vīram nedarbojās mašīnas skaņas signāls. Viņš devās uz pilsētas servisu, lai to salabotu. Kad viņš tur nonāca, lija lietus un serviss bija slēgts. Pie durvīm karājās zīmīte: „Ja vajadzīgs remonts, dodiet signālu!”

Vai agrāk nedomājāt, ka līdzīgi notiek ar mūsu atgriešanos pie Dieva? Es nekad neaizmirsīšu, kā centos atgriezt savu dēlu. Biju ļoti noraizējies par viņu. Pilsētā, kurā mēs dzīvojām, bija atklājušās nepatīkamas lietas. Tika apcietināti jaunieši par narkotiku pārdošanu uz ielas. Baidījos, vai arī viņš nav tajā iesaistīts. Es runāju ar viņu, līdz sapratu, ka esmu runājis par daudz un ka labāk būtu beigt runāt un sākt lūgt.

Tad daži jaunieši, kurus viņš universitātē ļoti cienīja, uzaicināja viņu uz pārrunām mājās pie Bībeles skolotāja. Viņš nolēma aiziet un uzdot dažus āķīgus jautājumus. Viņam patika tādi jautājumi. Tā viņš aizgāja un iejutās savā lomā. Bet vakara pārrunu gaitā viņš sāka ieklausīties. Tikai vēlāk viņš uzzināja, ka daži no šiem jauniešiem bija lūguši par viņu. Pirms pārrunas bija beigušās, viņš sadzirdēja ko tādu, ko nekad agrāk nebija dzirdējis, kaut arī varu droši apgalvot, ka viņš to bija agrāk dzirdējis. Viņš tikai nebija to saklausījis.

Viņš saprata, ka mums pašiem nav jāmaina savas dzīves, lai ietu pie Jēzus. Bet mums ir jāiet pie Jēzus tādiem, kādi esam, un Viņš ir Tas, kurš izmaina mūsu dzīves.

Viņš pārnāca mājās gandrīz gatavs runāt svešās mēlēs! Viņš bija tādā sajūsmā. Atnācis pie manis, viņš sacīja: „Paklausies, tēt, tikai paklausies! Lai ietu pie Jēzus, mums nav jāmaina savs dzīvesveids. Mēs ejam tādi, kādi esam. Viņš izmaina mūsu dzīves!”

Es negribēju visu sabojāt, tāpēc vienkārši pajautāju: „Vai tiešām?”

Un mana sirds jau sāka līksmot. Nākamajā rītā, ejot garām viņa istabas durvīm, ievēroju, ka viņš lasa Bībeli. Vēl dienu iepriekš viņu Bībele interesēja vismazāk. Tagad viņš to vairs nevarēja nolikt. Nedēļa vēl nebija pagājusi, kad viņš viesistabā bija sarīkojis „evaņģelizācijas” vakaru citiem universitātes jauniešiem, kur savos jaunos uzskatos centās dalīties ar citiem.

Kad mēs pirmo reizi aptveram, ka tiešām varam nākt pie Jēzus tādi, kādi esam, viss iegūst pavisam citu nozīmi, vai ne?

(Autors: Moriss Vendens)