30.11.13

Neiespējamais nav iespējams, ja tu padodies

Cik reizes jūs darbā esat dzirdējuši kādu sakām “Mēs to nevaram izdarīt. Tas nav iespējams”? Dažreiz tā patiešām ir – klients pieprasa ko tādu, ko nevar izdarīt, iekļaujoties noteiktajā laika posmā. Vai klients grib tādu pakalpojumu, kā izpilde galīgi nav uzņēmuma kompetencē. Taču bieži vien mēs sakām, ka kaut kas nav iespējams, jo šķiet, ka tas ir pārāk liels darbs, vai mēs nezinām, vai to vispār var izdarīt, vai baidāmies, ka mēs pieliksim pūliņus veltīgi, t.i., beigu beigās izgāzīsimies.

Mans draugs Gerijs Haifilds ir sarakstījis lielisku grāmatu – “Kad “gribu” kļūst par “vajag””. Tas ir viņa stāsts par to, kā, pārvarot sliktus apstākļus, kļūt par veiksmīgu biznesa līderi – viņš nekad nezināja savu bioloģisko tēvu, un viņam bija ļoti grūta bērnība, kuras laikā nācās pat pārdzīvot šausmīgu ģimenes traģēdiju. Saskaroties ar šīm grūtībām un finansiālajām problēmām jaunā vīra un tēva statusā, Gerijs stingri apņēmās sekot līdzi ļoti drosmīgai stratēģijai, lai krasi mainītu savus apkārtējos apstākļus.

Procesa gaitā, viņš guva daudzas noderīgas mācības no dzīves, ieskaitot to, ka “neiespējamais nav iespējams – ja tu padodies”. Tas liekas vienkārši, bet tomēr ir pamācoši. Atkal un atkal cilvēki Gerijam teica, ko viņš nevarot izdarīt, piemēram, kļūt par augstākās raudzes tirdzniecības speciālistu, par uzņēmēju, par mazā uzņēmuma īpašnieku un par komerciālo aizdevumu speciālistu. Bet viņš sasniedza visus šos mērķus. Un viss tikai tāpēc, ka viņš nevēlējās ticēt tam, ka tas, ko viņš grib sasniegt, nav iespējams.

Ir ļoti daudz piemēru ar cilvēkiem, kas ignorējuši negatīvās balsis visapkārt un sapratuši, ka tas, ko cilvēki saka, ka ir neiespējams, ja nepadodas, patiesībā ir iespējams. Mikelandželo droši vien arī bija daudz kritiķu, kad viņš apgleznoja Siksta kapelas griestus. Tomass Edisons vairākkārtīgi mēģināja izgatavot spuldzīti, līdz viņam beidzot izdevās. Viņš atteicās padoties.

1943. gadā “IBM” valdes loceklis Tomass Vatsons teica: “Es domāju, ka pasaules tirgū ir vieta, iespējams, pieciem datoriem”. “Digital Equipment Corp.” dibinātājs Kens Olsons 1977. gadā teica: “Nav nekāda pamatojuma tam, lai kāds gribētu savā mājā datoru.” Taču caur uzcītīgu darbu, vīziju un inovācijām – caur saprašanu, ka neiespējamais ir iespējams, ja nepadodas – daudzi vīrieši un sievietes pierādīja to, ka kādreizējie industrijas milži ir maldījušies.

Bībelē ir tieši runāts par šo jautājumu. Tur teikts, ka ticība Dievam var padarīt “neiespējamo” par realitāti.

Mēs to nevaram izdarīt vienatnē. Fakts ir tāds, ka lielo vairumu no mūsu iecerētajiem mērķiem mēs bieži vien nevaram sasniegt tikai pašu spēkiem vien. Tie nav neiespējami, taču prasa vairāk spēka, nekā mēs spējam sevī akumulēt. Mums ir nepieciešams spēks, kas mūsos nav. "Es visu spēju Tā spēkā, kas mani dara stipru" (Filipiešiem 4:13).

Mēs varam – taču tikai ar Dievu. Ja jums ir kāds liels sapnis vai mērķis, tā sasniegšana prasa vēršanos pie Tā, kas jums sniedza šo sapni. Kā Jēzus teica saviem sekotājiem: "Cilvēkiem tas neiespējams, bet ne Dievam, jo Dievam visas lietas iespējamas" (Marka 10:27).

Mums ir nepieciešama pareizā motivācija. Ir prātīgi dažreiz pajautāt sev: “Kāpēc es šo daru? Kāpēc šī sasniegšana man ir tik svarīga?” Ja mūsu iedvesma nav paštīksmināšanās, bet gan Dieva apmierināšana un godāšana, mēs varam paļauties uz Viņa dievišķo palīdzību un vadību. "Meklē savu prieku savā Kungā, tad Viņš tev dos, pēc kā tava sirds ilgojas" (Psalmi 37:4).

Autors: Roberts Dž. Tamasi

Latviešu valodas tulkojums CBMC-Latvija, Copyright 2013 /  www.cbmc.lv.