19.3.12

Nabadzīgs – ar naudu bankā!

Vairākus gadus atpakaļ manai ģimenei bija tik knapi ar naudu, ka mēs nevarējām atļauties pat nopirkt Ziemassvētku eglīti, kur nu vēl dāvanas, ko likt zem tās. Mūsu bērni bija bēdīgi. Mana sieva Liza bija bēdīga. Es biju bēdīgs.

Vēlāk, jau pēc Jaunā gada, es atklāju pārsteidzošu faktu – patiesībā mums bankā bija nauda, bet mēs to nezinājām. Es nebiju atzīmējis savu iepriekšējā mēneša algu čeku grāmatiņas reģistrā. Tāpēc mēs domājām, ka esam nabadzīgi un tā arī dzīvojām, kaut gan mums bija nauda bankā!

Vai ar jums ir kādreiz noticis kaut kas tāds? Vai jums ir tā gadījies, ka jūs atklājat, ka kaut ko neizmantojat vai to nedarāt tik pilnīgi, kā varētu? Tai pat nevajag būt naudai. Tās varētu būt dāvanas, kādas īpašas jums piemītošās spējas, ko reti izmantojat. Tās varētu būt spējas, kurām jūs esat ļāvuši iet mazumā. Tās varētu būt attiecības, kuras, iespējams, spētu palīdzēt sarežģītu problēmu risināšanā vai pieņemot svarīgu lēmumu, bet jūs tomēr nespējat tās pilnvērtīgi izmantot.

Esmu nonācis pie secinājumus, ka šī var būt patiesība arī garīgā ziņā. Bieži vien, kad mēs mēģinām veikt sarežģītas pārmaiņas savā dzīvē, mainīt savu uzvedību vai domāšanas veidu, mēs pieejamo garīgo resursu vietā izvēlamies paļauties uz savu spēku un labajiem nolūkiem. Un tādējādi mēs bieži ciešam neveiksmi.

Doktors Henrijs Blekabijs, augsti godāts autors un runātājs, stāsta par mūsu rīcībā esošiem garīgiem resursiem, ko mums vajadzētu iemācīties izmantot. Viņš citē Bībeli, konkrētāk, apustuli Pēteri, vienu no Jēzus Kristus sekotājiem, lai pierādītu savu domu: "Mums jau Viņa dievišķais spēks ir dāvinājis visu, kas vajadzīgs dzīvībai un dievbijībai Tā atziņā, kas mūs ir aicinājis ar Savu godību un spēku" ( Pētera 2. vēstule 1:3). Tad viņš izklāsta šādus novērojumus:

"Jums kā kristiešiem ir viss, kas jums nepieciešams, lai nodzīvotu svētu un bagātīgu mūžu,” apgalvo Blekabijs. “Jūsu inteliģence, jūsu izglītība vai jūsu ģimenes izcelsme – tie nav faktori, kas nosaka jūsu dzīves svētību. Viss, kas jums nepieciešams, lai nodzīvotu uzvarošu, priekpilnu un bagātīgu mūžu ir atrodams Svētajā Garā, kas mīt jūsos. Pēc Pētera sacītā var saprast, ka katram kristietim caur viņa ticību ir pieejamas šīs kvalitātes: labsirdība, Dieva zināšanas, paškontrole, neatlaidība, dievbijība, brālīga laipnība un mīlestība.

"Tas būtu bezjēdzīgi mantot veiksmi, un nesaprast, ka tā ir jūsu. Tāpat kā nebūtu jēgas iemantot visu nepieciešamo, lai kļūtu kā Kristus, ja jūs uz to nepretendējat. Ja mums turpinās trūkt paškontroles brīžos, kad Dievs ir padarījis to pieejamu, mēs tādējādi apzagsim gan sevi, gan apkārtējos. Ja Dievs vēlas iedvest mūsos brālīgu laipnību, bet mēs to nekad neparādām, cilvēki tā rezultātā nevajadzīgi cietīs. Visu to, ko Dievs ir padarījis mums pieejamu, mēs varam iegūt caur ticību. Mums jātic, ka Dievs vēlas, lai šīs kvalitātes būtu mūsos mūža laikā. Savās Runās, Jēzus pret cilvēkiem attiecās pēc to ticības. Neviltotu ticību Viņš atalgoja, nodrošinot pestīšanu un dziedināšanu. Ja Viņš satika neticīgo, Viņš to neatalgoja..

"Pārskatiet tās kvalitātes, ko Pēteris teica, ka Dievs grib iedvest jūsos. Ja jums kāda no tām trūkst, lūdziet Dievam tās ieaudzināt jūsu raksturā, lai jūs kļūtu līdzīgāki Kristum. " 

Es domāju, ka šis ir labs padoms, vienalga vai mēs esam uzņēmuma valdē, vai ofisā, veidojot prezentāciju pārdošanai, vai sastādot ikgadējo budžetu, vai risinot ar ģimeni un mājām saistītas problēmas.

Autors: Kens Korkovs

Latviešu valodas tulkojums CBMC-Latvija, Copyright 2012 /  www.cbmc.lv.