16.1.08

Netaisnība neturpināsies mūžīgi

“Pēc tam es dzirdēju stipru balsi debesīs, it kā liels ļaužu pulks sauktu: “Alelūjā! Pestīšana, gods un vara pieder mūsu Dievam: jo Viņa tiesas ir patiesas un taisnas. Viņš ir tiesājis lielo netikli, kas samaitāja visu zemi ar savu netiklību, Viņš atprasījis no viņas rokas Savu kalpu asinis.”” (Atklāsmes 19:1, 2)

Holivudai ļoti patīk labs atriebes stāsts, piemēram, “Grāfs Monte Kristo”. Šajā stāstā grāfs cieš netaisnības no ļauno pretinieku rokas, bet galu galā viņš atriebjas un ir uzvarētājs. Daudziem cilvēkiem noteikti patīk šādi stāsti, jo filmu industrija turpina tādus ražot. Atriebes stāsti beidzas, kad galvenais varonis aizjāj saulrietā, ieviesis taisnīgumu netaisnajā pasaulē. Cilvēka dabā ir vēlēties redzēt, kā tiek atriebts tiem, kuri ir nelietīgi izmantojuši citus.

Tieši par to arī ir Atklāsmes grāmata. Bābele ir bijusi netaisnīga pret Dieva ļaudīm (Atkl. 18:4–8), un grāmatas noslēgumā tā saņem tieši tādu pašu sodu, kādu tā bija īstenojusi pret šiem ļaudīm. Atklāsmes grāmatā galvenais varonis neaizjāj saulrietā, Viņš iejāj Jaunajā Jeruzalemē, kur visu mūžību valdīs taisnīgums un miers.

Bet gūt virsroku pār Bābeli Apokalipsē nav nieka lieta. Lai to izdarītu, ir nepieciešamas lielas zemestrīces un milzīgi krusas graudi. Tur noris kaujas un liesmo uguns. No Tā, kurš nomira cilvēces labā, mutes iznāk milzīgs zobens. Tagad Viņš atgriežas kā atriebējs pret tiem, kas ir atteikušies nožēlot un atgriezties, bet izvēlējušies mocīt citus.

Jo lielāks ļaunuma spēks, jo lielāka vara, kas būs nepieciešama, lai šo spēku iznīcinātu un grieztu par labu tā radīto kaitējumu. Esmu apmeklējis dažādas vietas Āfrikā un Dienvidamerikā, kur cilvēki dzīvo kartona un skārda būdās, kur plosās noziedzīgie grupējumi un laupīšana visos iedomājamos veidos. Ir vietas, kur pār zemi siro pretošanās armijas, iznīcinot cilvēkus, kuru labā viņi sakās karojam.

Neesmu pārliecināts, kādi reitingi būtu Atklāsmes grāmatai, ja pēc tās tiktu uzņemta filma. Bībele necenšas “saldināt” vārdus, aprakstot grēka radīto atkritumu bedri, par ko ir pārvērtusies šī pasaule. Dievs vēlas, lai mēs zinātu, cik viss ir kļuvis slikts, kopš pasaules pārvaldīšanu pārņēma sātans. Viņš arī vēlas, lai mēs zinātu, ka Viņš neļaus tā visam turpināties mūžīgi. Tam visam ir saskatāms gals. Jā, Atklāsmes grāmata ir par atriebību un atmaksu. Drīz ļaunums tiks padzīts no pasaules. Drīz tiks atbildētas lūgšanas pēc taisnīguma.

(Autors: Džons Paulīns)